SPF
Banner Image
Barks_japan

Zašto je važna zaštitna barijera kože

Zdrava barijera kože pomaže u odbrani od štetnih uticaja iz okoline, poput UV zraka i nečistoća. Takođe pomaže u zadržavanju i regulisanju vlažnosti kože.


S druge strane, narušena zaštitna barijera, osim što često dovodi do suve i osetljive kože, sklonija je gubitku vode, i to može da naruši nivo vlage u koži.


Izborom adekvatne rutine nege kože, ne samo da joj pomažete u obavljanju zaštitne funkcije, već i sprečavate prerano starenje kože.


Sastojci koje treba da tražite

Dobra hidratantna nega ne pruža samo trenutnu hidrataciju već štiti i održava zaštitnu barijeru kože. Oslabljena barijera može sprečiti vašu kožu da reguliše svoje normalne nivoe vlage, zbog čega će koža biti zategnuta i suva. Hidratacija je ključ zdravlja kožne barijere, pa treba da izaberete hidratantnu kremu ili losion s hranljivim i hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i ceramida.


CeraVe nega sadrži tri esencijalna ceramida. Takođe sadrži MVE tehnologiju koja omogućava kontrolisano otpuštanje hidratantnih sastojaka tokom 24 sata, što pruža celodnevnu hidrataciju i kontinuiranu zaštitu kožne barijere.


Barks_japan

CeraVe losion u odnosu na kremu

CeraVe hidratantni losion i CeraVe hidratantna krema imaju istu formulu i nude iste prednosti. Međutim, razlikuju se u teksturi, što može da utiče na to kada i gde ćete ih upotrebljavati.


CeraVe hidratantni losion je lagana hidratantna nega savršena za nanošenje u slojevima na normalnu do suvu kožu ujutro kako bi ostala hidrirana tokom celog dana. Ako imate masnu kožu, takođe će vam odgovarati njegova lagana tekstura koja vašu kožu neće učiniti masnijom. Lagane teksture poput ove takođe vam mogu pomoći da izbegnete zapušene pore u letnjim mesecima kada je napolju toplije i kada vrući, vlažni dani mogu uzrokovati masniju kožu.


S druge strane, CeraVe hidratantna krema s gušćom baršunastom teksturom pravi je izbor za zimu ako imate suvu do vrlo suvu kožu. Takođe je odličan izbor za noćnu negu ako želite da pružite koži dodatnu hidrataciju u periodu kada se oporavlja i kada je najbolje prihvata.


Kao i CeraVe hidratantni losion, prikladna je za upotrebu na licu i telu i može vam pomoći da nahranite i ublažite suve laktove, kolena i druga suva mesta na telu.


Barks_japan

Message
Download Chrome