SPF
Dimetikon je polimer na bazi silikona koji se često koristi kao sredstvo za zaštitu u proizvodima za negu kože. Kao drugi najčešći hidratantni sastojak proizvoda za hidrataciju kože posle petrolatuma, dimetikon poboljšava mekoću i fleksibilnost kože.

Važne stvari koje treba znati o dimetikonu

  • Dimetikon formira barijeru na koži koja pomaže da se gubitak vlažnosti svede na najmanju moguću meru. Dimetikon takođe poboljšava glatkoću i fleksibilnost kože, popunjavanjem praznina između ćelija u njenom najvišem sloju.

  • Dimetikon doprinosi osećaju „klizavosti“ prilikom nanošenja proizvoda za negu kože, što olakšava njihovo razmazivanje. Pored toga, dimetikon oblaže kožu, što pomaže njenu hidrataciju sprečavanjem gubitka vlage, i daje joj mekoću i pokrivenost – bez osećaja težine.

  • Budući da je blag i nekomedon (kada se nanosi na čistu kožu), dimetikon je efikasan hidratantni sastojak za sve tipove kože. Kao sastojak za zaštitu kože na određenim nivoima, dimetikon je posebno koristan za one čijoj koži je potrebna dodatna barijera koja sprečava gubljenje vlažnosti. Proizvodi koji sadrže dimetikon se posebno preporučuju osobama sa suvom, grubom ili kožom koja svrbi.

Message
Download Chrome