SPF
Poznat i kao vitamin B3, niacinamid ima važnu ulogu u umirivanju i obnavljanju zaštitne barijere kože. Njegova povezanost sa kožnom barijerom je prvi put proučena 1976. godine, a od tada je niacinamid postao popularni kozmetički sastojak u formulama za negu kože sklone pojavi akni, ekcema, rozacee i diskoloracije kože.

Važne stvari koje treba znati o niacinamidu

  • Niacinamid može da pomogne u smirivanju kože, a pokazalo se da ima i antioksidativne sposobnosti. Pored toga, često se koristi u formulama koje su stvorene sa ciljem da ublaže izgled diskoloracije kože i drugih vidljivih znakova negativnh uticaja životne sredine.
  • Niacinamid se može naći u raznim proizvodima za negu kože, uključujući proizvode za čišćenje lica, losione i kreme. Samo je potrebno da koristite ove proizvode u skladu sa uputstvom. Zbog svoje blage prirode, niacinamid je prikladan sastojak formula koje su namenjene osetljivoj koži.
  • Formule sa umirujućim niacinamidom odgovaraju svim tipovima kože, uključujući osetljivu i kožu sklonu aknama. Niacinamid se ne proizvodi prirodno u telu, i da biste iskoristili njegove prednosti, potrebno je da odaberete proizvode za negu kože posebno formulisane tako da sadrže niacinamid.
Message
Download Chrome