SPF
Derivat vitamina A, retinol, potpomaže prirodan proces eksfolijacije vaše kože, zaglađujući i obnavljajući njenu površinu, čime se poboljšava izgled tankih linija i bora, tekstura kože i neujednačen ten.

Važne stvari koje treba znati o retinolu

  • Na početku korišćenja retinola, može doći do pojave blagog perutanja ili crvenila kože. U slučaju bilo kakvog neželjenog dejstva ili iritacije, najbolje je da proredite upotrebu retinola dok se koža ne navikne. To može značiti nanošenje seruma sa retinolom svake treće večeri, a zatim postepeno povećavanje učestalosti primene na svako drugo, i na kraju svako veče, kako tolerancija kože bude rasla. Takođe, prilikom primene retinola, važno je izbegavati kontakt sa očima i usnama.
  • Svestranost niacinamida je jedna od njegovih ključnih prednosti. Ne samo da je kompatibilan sa drugim sastojcima proizvoda za negu kože, već je i blag i koža ga tipično dobro podnosi – čak i osetljiva – što znači da se može koristiti na brojnim različitim tipovima kože i za rešavanje različitih problema, uključujući suvoću, zatezanje i perutanje.
  • Retinol se može bezbedno koristiti u kombinaciji sa raznim drugim sastojcima proizvoda za negu kože, iako je važno izbegavati primenu prevelikog broja sastojaka za eksfolijaciju da bi se izbegla iritacija. Retinol je odlična dopuna salicilnoj kiselini, koja se koristi za zaglađivanje površine kože.
  • Retinol stimuliše prirodni proces eksfolijacije i potpomaže odbacivanje mrtvih ćelija, što pomaže pri zaglađivanju površine kože.
  • Retinol je čest sastojak proizvoda za negu kože. Serum sa retinolom je najbolje koristiti uveče, budući da je utvrđeno da se ovaj sastojak razgrađuje kada je izložen sunčevoj svetlosti, što smanjuje njegovu efikasnost. U slučaju da na početku korišćenja retinola dođe do pojave suvoće ili iritacije, smanjite učestalost primene dok se koža ne navikne.
  • Jednostavno rečeno, retinol pripada porodici sastojaka proizvoda za negu kože poznatoj kao retinoidi. Iako većina retinoida spada u lekove koji se dobijaju na lekarski recept, serumi sa retinolom to nisu. Opcije koje sadrže retinol uključuju formule razvijene sa ciljem da pomognu ublažavanje izgleda problema povezanih sa starenjem, kao i teksturu kože, njenu blistavost, pore i tragove akni.
  • Svakodnevno korišćenje zaštite od sunca je suštinski važan deo svakog režima nege kože. Pored nanošenja zaštite od sunce svaki dan, 365 dana godišnje, važno je da se ona ponovo nanosi najmanje na svaka dva sata ako na suncu provodite duži vremenski period. Kada koristite retinol, važno je da obratite posebnu pažnju na zaštitu od sunca.
  • Retinol sprečava nagomilavanje mrtvih ćelija kože1 i može koristiti svima koji žele da poboljšaju izgled svog tena i teksture kože, uključujući vidljive promene usled prirodnog procesa starenja ili tragove akni. Kad je reč o nezi protiv znakova starenja, eksfolijantno dejstvo retinola čini ga efikasnim sastojkom koji poboljšava izgled finih linija, bora, teksture i blistavosti kože. Retinol može pomoći i pri ublažavanju tragova akni koji ostaju na koži nakon što se nepravilnosti povuku, a koža zaleči. Pored toga, dokazano je da smanjuje vidljivost pora na najmanju moguću meru i zaglađuje ten i teksturu kože.
  • Eksfolijantno dejstvo retinola pomaže pri ublažavanju tragova akni tako što stimuliše odbacivanje oštećenih kožnih ćelija sa promenama u boji.
Message
Download Chrome