SPF
Prvobitno dobijana iz kore biljaka kao što su vrba i suručica, salicilna kiselina se već dugo koristi kao lek za različite probleme kože, među kojima su psorijaza i suva, gruba i hrapava koža. Danas se najčešće proizvodi u laboratorijama. Salicilna kiselina je beta-hidroksilna kiselina koja potpomaže blagu eksfolijaciju, posle koje je koža mekana i glatka.

Važne stvari koje treba znati o salicilnoj kiselini

  • Zahvaljujući svom blagom eksfolijantnom dejstvu, salicilna kiselina se može naći u proizvodima za čišćenje lica, losionima, kremama i drugim formulama za negu kože, posebno razvijenim za probleme suve i grube koža i psorijaze. Kada se koriste u skladu sa uputstvom, ovi proizvodi mogu pomoći da vaša koža dobije glatkiji i zdraviji izgled.
  • Svaki režim nege kože (sa ili bez salicilne kiseline) trebalo bi da uključuje i proizvod za zaštitu od sunca koji se primenjuje svakog jutra, bilo da pada kiša ili sija sunce, i koji se ponovo nanosi na najmanje svaka dva sata tokom dužih perioda izlaganja suncu. Međutim, zbog eksfolijantnog dejstva salicilne kiseline, vaša koža postaje još ranjivija na UV zrake, tako da se preporučuje preduzimanje dodatnih mera za zaštitu od sunca.
  • Zahvaljujući svom blagom eksfolijantnom dejstvu, salicilna kiselina ima dalekosežne prednosti u ublažavanju problema suve i grube kože, kao i stanja kože kao što je psorijaza.
Message
Download Chrome