SPF
Hijaluronska kiselina je šećer koji se prirodno proizvodi u telu. Hijaluronska kiselina je prisutna u koži u visokim koncentracijama, ključna je za održavanje balansa vlage vaše kože i odgovorna za njenu jedrinu i volumen, dajući joj glatku teksturu. Takođe je prisutna u tečnosti koja okružuje oči i zglobove. Hijaluronska kiselina deluje poput sunđera koji privlači i zadržava vodu, što je čini izvanrednim, nekomedogenim hidratantnim sastojkom. Prirodna proizvodnja hijaluronske kiseline opada s godinama, i zato je važno da vašoj koži obezbedite proizvode za negu koji sadrže ovaj sastojak.

Važne stvari koje treba znati o hijaluronskoj kiselini

  • Hijaluronska kiselina se može naći u proizvodima za čišćenje lica, micelarnoj vodi, losionima, kremama i serumima. Da biste najefikasnije iskoristili njihova hidratantna i umirujuća svojstva, koristite ove proizvode u skladu sa uputstvima. Zbog svoje blage prirode, hijaluronska kiselina je prikladan sastojak formula namenjenih osetljivoj koži ili za primenu na osetljivim zonama kao što je područje oko očiju.
  • Hijaluronska kiselina pomaže vašoj koži da održi odgovarajući nivo vlažnosti. Po nanošenju, hijaluronska kiselina formira sloj vlage na površini kože, čineći je mekom i glatkom. Pored hidriranja površine vaše kože, hijaluronska kiselina pomaže koži da ostane čvrsta, umirena i jedra.
  • Koža prirodno sadrži hijaluronsku kiselinu. Što je koža mlađa, to je veći sadržaj hijaluronske kiseline koja održava hidriranost kože. Nivo hijaluronske kiseline vremenom opada, što slabi sposobnost kože da obnavlja svoju vlažnost.
  • Hijaluronska kiselina je idealan sastojak za sve tipove kože jer pruža nekomedogenu hidrataciju bez osećaja težine ili mašćenja. Nivo hijaluronske kiseline prirodno opada s godinama, i zbog toga je veoma važno odabrati proizvode za negu koji vašoj koži mogu nadomestiti ovaj sastojak.
  • Hijaluronska kiselina je izuzetno efikasan hidratantni sastojak za negu kože, od glave do nožnog prsta, i može vratiti dugotrajnu hidrataciju suvoj koži, uključujući i kožu na šakama i stopalima.

Message
Download Chrome